Logo Gradske biblioteke

Завршена мартовска обука за школске библиотекаре Моравичког округа

Матична служба Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“  током марта 2017. године наставила је обуку школских библиотекара организовањем три предавања на тему стручне класификације монографских публикација.

      Најпре је 2. марта 2017.  у сарадњи са Библиотеком општине Лучани у Гучи организована обука за библиотекаре лучанске и ивањичке,  а  23. марта и за колеге из чачанске општине. У Библиокутку Градске библиотеке, уз видеопрезентацију и  вежбање на практичним примерима, двадесетак школских библиотекара оспособљено је да самостално обављају послове стручне класификације публикација.

    

У сарадњи са колегама из Библиотеке „Браћа Настасијевић“ у Горњем Милановцу, библиотекари Дубравка Илић и Владимир Симић одржали су 31. марта 2017. предавање за полазнике запослене у библиотекама основних и средњих школа ове општине, вежбали и одговарали на бројна питања и недоумице у стручном послу.

     Tоком ова три окупљања око 60 школских библиотекара добили су елементарне  информације из области каталогизације монографских публикација и уз практичне вежбе научили да користе Скраћене таблице Универзалне децималне класификације. Полазници обука исказали су задовољство стеченим знањем из библиотечке струке, разменом искустава са колегама, и посебно блиском и константном сарадњом са Матичном службом.

Следећи сусрети намењени едукацији за послове ревизије књижног фонда биће одржани почетком јуна 2017. године.

Ознаке: , , , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар