Logo Gradske biblioteke

Песнички свици у школи у Паковраћу

Дружење са најмлађима Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ наставила је и у понедељак, 8. октобра 2012. године, сусретом у четвороразредној школи у Паковраћу у издвојеном одељењу Основне школе „Ратко Митровић“. Школу у Паковраћу похађа деветнаест дечака и девојчица, међутим, удаљеност од града и матичне школе ниједног момента учениицима не ускраћује богат културно просветни живот. Чачанска библиотека дуги низ година има добру сарадњу са просветним радницима ове школе чији су сви ђаци чланови Библиотеке и вредни читаоци и чести гости на приредбама.

У месецу који је посвећен деци и суграђанима трећег доба, прегршт песничких свитаца донела је ђацима Оливере Цупаћ, песник  из Чачка која је деци читала песме из својих збирки „Свици у џеповима“ и „Слона сврби сурла“.

Овом приликом прваци и другаци добили су на поклон по примерак „Најлепших српских бајки“, а осим стихова награђени су и пројекцијом луткарске представе „Бакин рођендан“. Књига је још једном спојила генерације и била мост између Библиотеке и школе.

Ознаке: , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар