Logo Gradske biblioteke

Завршено јубиларно десето „Лето у Библиотеци“

У препуном простору Библиокутка и Дечијег одељења Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ у четвртак 7. септембра одржана је завршна изложба „Лето у Библиотеци 2017“. Десето јубиларно лето, у току јула и августа месеца, окупило је преко стотину основаца и средњошколаца.

 Реализовано је пет тематски различитих радионица (Како снимити филм, Овчарско-кабларска бајка, С децом око света, Летња школа новинарства, Слатке пињате), уз несебичну помоћ сарадника Библиотеке, професора српског језика Наташе Турунташ, професора географије Владимира Мајсторовића, Маше Сеничић сценаристкиње, драматурга и једне од оснивача Филмкултуре као и библиотекара и осталих запослених у Библиотеци. Поред изложених радова насталих на креативним радионицама, приказане су  и фотографије и кратки филмови настали у току рада, забаве и дружења.

Сваке године, тако и ове, Библиотека иновира своје радионице, излази из оквира своје основне делатности, а све у циљу популарисања књиге и важности читања. Тако је први пут успешно реализован излет у Овчар Бању, у оквиру радионице Овчарско-кабларска бајка, инспирисане последњим романом познатог дечијег писца Раше Попова. Издавачка кућа „Пчелица“ била је пријатељ овог истраживачког пута, као и Туристичка организација Чачак, пекара „Понс“ и локални медији.

Време у Библиотеци намењено искључиво популацији средњошколаца на летњим радионицама Школе новинарстава и Како снимити филм, дало је изузетне резултате. Циљ дружења био је подстицање креативног стварања, посебно по питању аудиовизуелних медија, затим стимулација конструктивног рада у групи и развијање свести полазника о филмској и медијској култури.

            Родитељи и пријатељи Градске библиотеке на крају програма великим аплаузом поздравили су рад и дали подршку за будуће програме креативних радионица.

Ознаке: ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар