Logo Gradske biblioteke

Завршена летња уметничка радионица за децу

Градска библиотека је од 17. до 27. јуна реализовала летњу уметничку радионицу за децу са циљем да најмлађи суграђани изразе своје идеје, мисли и осећања путем процеса стварања уметничког дела, али и да себе сагледају као потенцијалне ствараоце, а не само конзументе. На радионици под називом „Слика пуна речи” учествовало је 22 основношколца, а водила ју је Олга Глишин, академски сликар.

Током две седмице на четири радионице, у трајању од по три сата, млади радионичари су пролазили кроз процес стварања јединствених аутопортрета, оних у којима су сједињени слика и реч у оригиналној ликовној целини.

Уз помоћ водитеља радионице, пројектовали су сопствене фигуре у природној величини на хамер, а потом су, користећи различите ликовне елементе и технике, изградили свако своју аутентичну причу. Осим тога, уз помоћ библиотекара Одељења за децу и младе, радионичари су трагали за књигама и текстовима који их инспиришу, покрећу, који осликавају речима њихов свет, размишљања, идеје и осећања.Ти текстови су преточени у слику и постали су део визуелне целине.

Радови настали на радионици „Слика пуна речи” биће изложени на традиционалној завршној свечаности „Лета у Библиотеци 2019”.

Ознаке: , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар