Logo Gradske biblioteke

Завршена летња школа новинарства

Последњи час летње школе новинарства за ученике средњих школа које је организовала Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ одржан је у четвртак, 20. јула 2017. у Библиокутку.

Полазници радионице су по сценарију који су сами написали снимили прилог о томе шта су све радили на часовима журналистике. Претходно стекавши основна знања о развоју новинарства, врстама текстова и медија уопште, о вештинама писане и усмене комуникације, ученици су успешно обавили вежбе, а потом, подељени у три тима, добили су завршни задатак. За тему је узета чачанска Канцеларија за младе са циљем да радионичари дају свој допринос популаризацији корисних активности за младе.

Први тим полазника радионице је урадио истраживање о Канцеларији за младе на узорку од 80 младих испитаника, други тим је истражио најважније информације о Канцеларији како би допринео бољој информисаности, док је трећи тим урадио интервјуе са Душаном Радојевићем, чланом Градског већа за младе и културу и Јеленом Ковачевић, координатором и чланом радног тима Канцеларије.

На традиционалној завршној вечери посвећеној свим летњим радионицама које Библиотека организује током лета биће приказан и филм о летњој школи новинарства.

Ознаке: , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар