Logo Gradske biblioteke

У Градској библиотеци отворен ЕУтека кутак

У Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис” отворен је ЕУтека кутак, посебно опремљен део библиотеке намењен информисању грађана о Европској унији.

ЕУтека кутак чине сто, столица, полица са ЕУ публикацијама и рачунар са бројним садржајима који су корисни за боље упознавање Европе и Европске уније. Опрему, као и додатни садржај у виду штампаних публикација и онлине садржаја, библиотеци је донирала Делегација Европске уније у Србији.

ЕУтека кутак отворен је у 45 библиотека широм Србије, чланица истоимене мреже библиотека, међу којима је активна и библиотека у Чачку.

Библиотеке које у свом саставу имају и ЕУтека кутак организоваће, у наредном периоду, програме и активности које у фокусу имају Европску унију, како би на тај начин пружиле релевантне информације на ову тему корисницима. Неке библиотеке ће организовати трибине за студенте о програмима за бесплатно студирање или волонтирање у Европи, поједине ће организовати дебате са средњошколцима о Европској унији и томе колико знамо о њој, неке су одлучиле да представе земље чланице ЕУ уз подршку њихових амбасада или активних културних центара.

У ЕУтека кутку сви заинтересовани могу наћи разноврсне публикације и књиге о ЕУ – од тога како ова заједница функционише, преко тога шта које преговарачко поглавље тачно значи до јасних упутстава за коришћење фондова ЕУ за предузетнике, пољопривреднике, медије, удружења грађана.

 

Позивамо наше кориснике, али и представнике локалних власти, колеге из медија и невладиних организација да искористе бројне публикације и друге материјале који им стоје на располагању и заједно са нама организују програме упознавања и представљања Европе и Европске уније нашим суграђанима.

Ознаке:


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар