Logo Gradske biblioteke

ТВ „Галаксија 032“ поклања визуелну грађу Библиотеци

На свој 18. рођендан, 27. јануара 2011. године, ТВ „Галаксија 032“ потписала је уговор о пословно-техничкој сарадњи са Градском библиотеком „Владислав Петковић Дис“ који подразумева уступање визуелне грађе Завичајном одељењу на трајно чување. ТВ „Галаксија“ је најстарија локална ТВ станица и у њеној богатој архиви од више стотина VHS, SVHS, BETA, CD i DVD носача забележени су најзначајнији догађаји и личности чачанског краја и шире околине од 1993. године до данас. Уступањем своје архиве на трајно чување Библиотеци ова значајна завичајна грађа постаје опште добро од изузетне важности. Ово је први пример, и за сваку похвалу, да једна информативна кућа поклони видео материјал Библиотеци, која се обавезала да у наредном периоду дигитализује грађу и трајно је чува за будуће генерације. На овај начин ТВ „Галаксија 032“ и директор Милојко Мишула Петровић показали су одговорност према завичајном наслеђу и омогућили Библиотеци да у завичајни фонд похрани визуелну грађу насталу у протеклих 18 година.

Градска библиотека у Чачку последњих година поклања велику пажњу формирању архиве аудио и визуелне грађе и уговор са ТВ „Галаксијом“ је велики корак ка остваривању тог циља.

Ознаке: , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Један одговор to “ТВ „Галаксија 032“ поклања визуелну грађу Библиотеци”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Biblioteka Čačak, Biblioteka Čačak. Biblioteka Čačak said: Библиотека Чачак – ТВ „Галаксија 032“ поклања визуелну грађу Би…. http://bit.ly/gBZ4hF […]

Оставите коментар