Logo Gradske biblioteke

Сви културни садржаји пребачени на интернет

Поводом актуелних дешавања и проглашеног ванредног стања  многе установе културе су омогућиле доступност различитим онлајн културним садржајима. На интернету се могу наћи дигиталне библиотеке, бесплатни онлајн курсеви, е-књиге, представе различитих позоришних трупа, а највећи светски музеји имају виртуелне обиласке.

Са циљем да не прекине контакт са својом публиком и у време ванредног стања и да оплемени време које људи проводе код куће, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” измешта део културних садржаја на друштвене мреже и интернет канале. Под слоганом „Култура је пола здравља” ових дана је новим видео снимцима обогаћен Youtube канал Библиотеке https://www.youtube.com/user/bibliotekacacak/featured.

На нашем каналу можете погледати снимак концерта посвећен Рашку Јовичићу и групи „За једну ноћ” или послушати како Рале Дамјановић гостујући у Чачку говори Дисове стихове… Од јуче су доступни и видео записи завршних свечаности 54. Дисовог пролећа (Чачак, мај 2017), снимак поетско-музичке вечери посвећене Алекси Шантићу одржане у дворишту чачанске Гимназије, снимак гостовања Матије Бећковића и још много тога.

Ознаке: , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

2 одговора to “Сви културни садржаји пребачени на интернет”

  1. Maгда Миликић Says:

    Поштовани,

    Да ли се због ванредног стања и целокупне ситуације одлажу (или отказују) конкурси Дисовог пролећа? Конкретно, занима ме хоће ли се отказати конкурс за есеј о Дису.

    Поздрав,
    Магда Миликић

  2. Поштовани, конкурси су и даље у току и рок за конкурс за есеј о Дису је продужен до краја априла 2020.

Оставите коментар