Logo Gradske biblioteke

Резултати конкурса за литерарне радове ученика средњих школа Моравичког округа

На конкурс за литерарне радове ученика средњих школа који је пратио 54. Дисове  свечаности, стигло је 69 радова из 10 средњих школа Моравичког округа. Писали су ученици Гимназије, Економске, Машинско-саобраћајне, Медицинске и Техничке школе из Чачка, Гимназије и Техничке школе из Ивањице, Гимназије „Таковски устанак“ из Горњег Милановца, Средње школе „Драгачево“ из Гуче и издвојеног одељења из Лучана.

Жири у саставу: Биљана Ајдачић (Гимназија, Ивањица), Неда Пуношевац (Средња школа „Драгачево“, Гуча) и Сања Перовановић (Медицинска школа, Чачак), одлучио је да прву награду за поезију понесе Анђела Ловречић, IV разред Гимназије у Чачку, за песму „Откуцај срца и трептај“. Друга награда припала је Јовану Милинковићу, IV разред Гимназије у Ивањици, за песму „Чистота“, а трећа Предрагу Пешићу, IV1, Техничка школа у Чачку, за песму „Аметист“. Жири је похвалио Алексу Ломића, ученика IV2 разреда Гимназије „Таковски устанак“ у Горњем Милановцу, за песму „Поноћне зоре“.

Прву награду за прозу добила је Драгана Протић, IV разред Средње школе „Драгачево“ из Гуче, за рад „Све док будем снаге имао и док буде даха у мени“ (Сократ). Друга награда припала је Андријани Савић, ученици III3,  за текст „Ја осећам данас…“ (М. Ракић), а трећа Петру Вранићу, II1, за рад под називом „Писмо“, обоје из Гимназије у Ивањици.

Жири је једногласно похвалио Ђурђину Милетић, IV разред Средње школе „Драгачево“ из Гуче, за рад „Тражио сам у дубини мора давно заборављену тајну плиме“ (Д. Рундек), као и Милијану Стојановић, ученицу IV1 разреда Средње школе из Кнића, за текст под називом „Јонско море“.

Ауторима најбољих радова награде ће бити уручене у ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу, у четвртак 25. маја 2017. године на свечаности у 12 часова.

Ознаке: , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар