Logo Gradske biblioteke

Резултати Конкурса за литерарне радове средњих школа Моравичког округа

На Kонкурс за литерарне радове ученика средњих школа раписан поводом 55. Дисових свечаности, стигао је 121 поетски и прозни рад из осам средњих школа Моравичког округа: Гимназије, Економске, Прехрамбено-угоститељске,Техничке и Машинско-саобраћајне школе из Чачка, Гимназије из Ивањице, Гимназије „Таковски устанак” из Горњег Милановца и из Средње школе „Драгачево” из Гуче.

Жири у саставу: Биљана Ајдачић (Гимназија, Ивањица), Неда Пуношевац (Средња школа „Драгачево”, Гуча) и Сања Перовановић (Медицинска школа, Чачак) одлучио је да прву награду за поезију понесе Невена Радосављевић, ученица IV2 разреда Гимназије „Таковски устанак” из Горњег Милановца, за песму „Ко да одоли јуришу својих мисли”. Друга награда припала је Зорани Шарчевић, IV3, Гимназија из Ивањице, за песму „Несаничар”, а трећа Анђели Миловановић, ученици IV2 разреда Гимназије из Чачка, за песму „Човек у води”.

За већи број квалитетних поетских радова, жири је похвалио Теодору Даниловић, ученицу I2 разреда Гимназије из Ивањице.

Прву награду у области прозе добио је Ђорђе Новковић, II7, Гимназије из Чачка, за рад „In God We Trust”. Друга награда припала је Симони Дмитровић, ученици IV4 разреда Гимназије „Таковски устанак” из Горњег Милановца, за текст „Разговори са собом”, а трећа Софији Димитријевић, II7 Гимназије из Чачка, за рад под називом „Мисли дебелог одраза”.

Жири је једногласно похвалио Гимназију из Чачка за највећи број квалитетних радова, приспелих на конкурс.

Ауторима најбољих радова награде ће бити уручене у ОШ „Владислав Петковић Дис” у Заблаћу, у четвртак, 24. маја 2018. године у 12 часова.

 

Ознаке: , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар