Logo Gradske biblioteke

Промотивни филм Одјеци сећања

У децембру 2014. године Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ је у сарадњи са градским библиотекама у Београду и Новом Саду учествовала у пројекту организованог прикупљања породичних заоставштина из времена Првог светског рата сачуваних у западном делу Србије. Подухват под називом „Мобилизација сећања“ је изведен под покровитељством европског пројекта Europeana и том приликом je чачанска библиотека обогатила веб колекцију са више од 2200 страница дигитализованог штампаног и рукописног материјала, као и са 15 записа усмених сведочења.

Тај догађај је синопсис кратког промотивног филма под називом „Одјеци сећања“ којим се Градска библиотека у Чачку представила на међународном такмичењу Lo Cloud пројекта. Циљ овог конкурса је био да се стимулишу установе и појединци да истражују своју завичајну историју кроз електронске сервисе дигиталног репозиторијума Europeana. Чачански библиотекари су желели да овим учешћем подсете на допринос Србије савезничкој победи, као и значај града Чачка чији грађани још увек са поносом чувају успомену на то време. Филм потписују аутор филма и пратеће музике Мирко Дрманац, организатор и вођа пројекта Богдан Трифуновић и монтажер Љубиша Ћирковић.

Ознаке: , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Један одговор to “Промотивни филм Одјеци сећања”

  1. Marijana Matović Says:

    Филм је одличан, професионално урађен, браво за моје драге колеге Мирка, Богдана и Ћиркета. Надам се да је ово тек почетак…

Оставите коментар