Logo Gradske biblioteke

Представљање тинејџерског романа „Плава”

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” Вас позива на књижевно вече „Слободни, али на земљи”, на коме ће бити представљен тинејџерски роман „Плава” чачанске ауторке Магдалене Д. Миковић.

Промоција ће бити одржана у среду, 25. јула 2018. године у Средњем холу Дома културе у 19.30 часова. Школа, одрастање, другарство, прва љубав, глад, анорексија и самоспознаја су мотиви који чине окосницу књиге на чијим се страницама између осталог откривају замке анорексије и снага која је потребна да би се главна јунакиња животу вратила здрава и победила ту подмуклу болест. О књизи ће говорити Бојана Јовановић, уредник ИК „Пчелица”, у чијем издању је роман и објављен, ауторка Магдалена Д. Миковић, а књижевни осврт ће урадити Данијела Ковачевић Микић.

Магдалена Д. Миковић рођена је 19. марта 2000. године у Чачку, и од раног детињства показала је љубав и склоност према разним уметностима. Добитница HMC (The Headmasters’ and Haeadmistresses’ Conference) стипендије за школовање у Великој Британији, од 1. септембра 2017. године редован је ученик Framligham College-a. Њен таленат за писање уочен је још у основној школи, а 2014. године на 51. Дисовом пролећу освојила је другу награду на Конкурсу за литерарне радове ученика основних школа МО. Магдалена Д. Миковић у слободно време пише, бави се новинарством, драмским и сценским изразом, а роман „Плава”, који је објављен 2017. године, је њена прва књига.

У стручној литератури помињу се и неке „карактеристичне” особине личности која болује од анорексије. Особе које у адолесценцији постану анорексичне, углавном су у детињству била добра и послушна деца, савесна и вредна. Kод таквих личности су учестале промене расположења, несигурне су, преосетљиве, неретко имају велику потребу да удовољавају другима, траже одобрења и избегавају конфликте. Теже перфекцији и имају ирационална очекивања од себе и других, а и поред тога што су често веома успешне, осећају се неприлагођено и безвредно. Из угла струке, на књижевној вечери, психолог Гордана Јевремовић ће појаснити како препознати анорексију и њене симптоме.

Добро дошли!

Ознаке: , , , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар