Logo Gradske biblioteke

„Отворена библиотека” на Градској плажи

Пројекат „Отворена библиотека Чачка” који реализује Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” од марта 2016. године наставља идеју слободне размене књига у јавном простору, па је у четвртак, 14. јуна 2018. постављена још једна, дванаеста отворена библиотека на купалишту крај Мораве.

Након чачанске Болнице, Прихватилишта Центра за социјални рад, Окружног затвора, Атомске бање Горња Трепча, кафића Велвет, Билборд и Борба који су добили своје отворене библиотеке током претходне две године, Библиотека је за следећу локацију, а у сарадњи са новим партнером Порталом Bistro.rs, изабрала Градску плажу као једну од најпрометнијих локација у Чачку током летњих месеци.  

Полицу „Отворене библиотеке” на Морави донирала је фирма Attrium Home Center, осликао Вук Ђурић, а попуњена је са преко 250 књига које су отписане из фонда Позајмног одељења за одрасле. Она је својим изгледом омаж првој Отвореној библиотеци на свету насталој 1991. године у Грацу у Аустрији која је првенствено била инсталација концептуалних уметника Клега и Гутмана.

Медији и приватни сектор са којима Библиотека од почетка сарађује на овом пројекту све више показују интересовање за концепт „Отворене библиотеке” чиме пројекат улази у нову фазу реализације.

Ознаке:


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар