Logo Gradske biblioteke

Оливера Недељковић победник конкурса Радио Београда

Библиотекари Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ настављају дуги низ успеха на професионалном плану, па нас је овај пут обрадовала колегиница Оливера Недељковић, библиотекарка Завичајног одељења, песникиња и прозни писац за децу. На деветом конкурсу Радио Београда за кратку причу, жири у саставу Владимир Рогановић, Весна Ћоровић Бутрић и Маја Ђурић прогласио је најбољом њену причу „Оно што светлуца на трепавицама“. Овај престижни конкурс за кратке приче за децу окупља велики број књижевника који своје стваралаштво делом или у потпуности усмеравају ка најмлађој и најлепшој публици, па су на претходним конкурсима Радио Београда победници били Јово Кнежевић, Дејан Алексић, Раде Танасијевић, Драган Марковић и други.

На додели награде, која је уприличена 10. јуна 2011. године у Каменој сали Радио Београда, премијерно је емитована прича „Оно што светлуца на трепавицама“, у режији Александре Урошевић и продукцији Радио Београда. Ова прича придружила се бројним другим причама за децу, које су генерације деце будиле уз цвркут птичице и причу за добро јутро. Наравно, говоримо о чувеној емисији „Добро јутро децо“.

Честитамо нашој драгој Ољи на овом дивном признању њеног рада у тишини, који сада веома гласно одјекује.

Ознаке: , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Један одговор to “Оливера Недељковић победник конкурса Радио Београда”

  1. Čestitke divnoj i uspešnoj poetesi i odličnom piscu priča za decu, a – pre svega – čoveku velikog, toplog srca! Čestitke i celom kolektivu na dosadašnjim uspesima, sa verom da će ih još mnogo biti!

Оставите коментар