Logo Gradske biblioteke

Од Mинистарства 1022 књиге

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ имала је фонд од 720.000 динара да изабере књиге из откупа Министарства културе за 2012. годину.  Од понуђених 1.407 наслова 161 издавача, у Библиотеци ће се наћи 1.022 књиге које су већ  стигле, обрађене и дате на коришћење читаоцима. Нове књиге распоређене су по одељењима, али и огранцима и увелико су обогатиле иначе добар фонд ове установе.

Picture-006Чачански библиотекари определили су се  за капитална издања из разних области стваралаштва, понајвише за наслове  „Службеног гласника“, „Креативног центра“, „Лео комерца“, „Пчелице“, Штампара „Макарија“, „Клиа“ и „Лагуне“. Приоритет су били наслови  значајни за културу, науку и уметност, али и дечја књига чија садржина треба да подстакне младе да читају и васпитавају се на правим вредностима.

Picture-004Picture-003

     Захваљујући овом поклону Министарства културе, као и књигама добијеним  у октобру приликом посете  министра Ивана Тасовца и државног секретара Дејана Ристића када је уручено 367 књига, чачанска библиотека богатија је за 1.400 публикација. Уз издашност локалне самоуправе и  опредељених 1.900.000 динара за књиге у буџету Града, читалачка породица Библиотеке од око седам хиљада чланова нема разлога да брине, јер ће се бројни наслови са издавачке трпезе убрзо наћи на полицама и бити на располагању љубитељима лепе речи и знања.

Picture-005Picture-007

Ознаке: , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар