Logo Gradske biblioteke

Обележавање Светског дана дечје књиге

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” обележиће и ове године 2. април, дан када је 1805. године рођен Ханс Кристијан Андерсен, дански писац за децу. Овај датум се од 1967. године прославља као Светски дан дечје књиге, организују се различити програми посвећени деци и скреће пажња јавности на то колико је важно деци у најранијем узрасту открити вредност и лепоту књиге и читања.

Библиотека у Чачку, између осталог препознатљива и по посвећеном раду са најмлађим читаоцима, ће овим значајним поводом у две чачанске основне школе представити књигу „Весела вештица Ника” ауторке Леле Стојановић.

Лела Стојановић, ауторка из Ниша објавила је неколико збирки песама за децу („Зелени облак“, „Најлепши осмех“, „Оаза среће“), позоришних текстова („Где је Деда Мраз“, „Весела шума чека Деда Мраза“, „Прича о срећи“, „Писмо Деда Мразу“, „Новогодишња  забуна“, „Учимо слова“, „Чувари природе чисте“, „Чувари планете, Грин и Еки“) итд. Учесник је бројних фестивала и дружења са децом у школама, вртићима.

Гостовање Леле Стојановић у Чачку заказано је за петак, 30. март 2018. године. Први сусрет одржаће се у ОШ „Ратко Митровић“  у 12.00, а други  у ОШ „Танаско Рајић“ у 13.30 часова.

 

Ознаке: ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар