Logo Gradske biblioteke

О ревизији књижног фонда за библиотекаре Моравичког округа

Матична служба Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ је у уторак, 20. јуна 2017. године организовала обуку за школске библиотекаре Моравичког округа и тако завршила циклус групних едукација који је трајао током протекле школске године.

 У Библиокутку чачанске Библиотеке окупило се око тридесет  библиотекара, секретара и просветних радника основних и средњих школа, као и колега из Општинске библиотеке Лучани из Гуче и специјалне библиотеке Народног музеја у Чачку. Библиотекари Дубравка Илић и Владимир Симић одржали су предавање на тему „Ревизија књижног фонда“, упознали кандидате са законским и подзаконским прописима који детаљно регулишу поступак ревизије и говорили о значају расходовања дотрајале и неактуелне библиотечке грађе која оптерећује ионако скромне фондове, посебно школских библиотека. Кроз предавање о ревизији „корак по корак“, обуку на практичним примерима и одговоре на бројна питања током три и по сата активног рада, кандидати су стекли потребна знања, али су и „охрабрени“ да што пре, и уз свакодневне консултације са Матичном службом, у својим библиотекама започну овај посао.

       Нови циклус групних обука за библиотечке послове, Матична служба ће, према потребама кандидата, организовати од почетка следеће школске године.

Ознаке: , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Један одговор to “О ревизији књижног фонда за библиотекаре Моравичког округа”

  1. Ajvazovski Says:

    Sve pohvale bibliotekarima Matične službe za entuzijazam, upornost i profesionalnu odgovornost!

Оставите коментар