Logo Gradske biblioteke

Награђени највреднији читаоци у огранцима

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ је током јануара  2018. наставила награђивање највреднијих читалаца на терену, започето 1. децембра 2017. године када су за верност књизи награде добили читаоци огранка у Мрчајевцима.

Најпре су на свечаном програму одржаном у среду, 24. јануара 2018. године у ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу, награђени највреднији читаоци у претходној години и обележен јубилеј петнаест година успешног рада огранка у овом месту.

Свечаност су започели најмлађи читаоци, предшколци вртића у Заблаћу (ПУ „Радост“), који су са васпитачицом Мајом Петаковић извели „Оду Вуку Караџићу“ и сценски приказ дела „Замислите децо“ Душана Радовића, а посебне симпатије и аплауз публике за рецитовање побрале су Андреа Смиљанић и Сашка Вучковић.

Публици су се представили и чланови рецитаторско-драмске секције школе, ђаци шестог и осмог разреда, рециталом „Деца су народ посебан“, који је по тексту Љубивоја Ршумовића приредила Зорица Ђаковић, професор српског језика.

У најмлађем библиотечком огранку, који је почео са радом на Савиндан 2003. у Парохијском дому у Заблаћу, већ неколико година успешно ради заједничка школска и  библиотечка секција, као и читалачки клуб које воде библиотекар огранка Дубравка Илић  и Зорица Ђаковић, професор. У претходној години одржано је око 200 креативних и едукативних радионица за читаоце свих узраста, уписана су 453 члана, који су прочитали 6.610 књига, сликовница и часописа, па је избор највреднијих био тежак задатак. Књигама и дипломама су награђени: Лина Илић, 2. разред, Вук, 1. и Елена Вујашевић, 5. разред, сви ђаци школе у Заблаћу. За највреднијег одраслог читаоца проглашена је Весна Милутиновић. Јубилеј огранка је честитала и награде уручила Биљана Раичић, заменик директора Градске библиотеке.

У четвртак, 25. јануара 2018. године шести пут по реду су награђени највреднији читаоци огранка у Пријевору. Свечаност је одржана у ОШ „Божо Томић“, која је традиционално добар домаћин и сарадник Градске библиотеке, и чији су ученици и професор Јелена Рубаковић учествовали у музичком програму. У препуном холу школе програм је почео песмом „Пријатеља кол’ко хоћеш“, коју је за добродшлицу извела Јана Василијевић, 5. разред. а потом су се својим вршњацима рециталом „Деца су народ посебан“ представили гости из Заблаћа. Библиотека је организовала гостовање рецитаторске секције ОШ „Владислав Петковић Дис“ и професора Зорице Ђаковић у Пријевору,  у жељи да се основци из места у којима раде огранци, упознају и  друже уз књигу и лепу реч. Након „Тиролског валцера“ који је на хармоници извела Ива Аврамовић, ђак 5. разреда, проглашени су највреднији читаоци. Од 100 уписаних чланова у 2017. години, за највредније су проглашени: Наталија Ковачевић, 3. разред, Ана Петровић, 4. и Јелена Маџаревић, 7. разред. Награде је уручила Снежана Планић, библиотекар у огранку, а свечаност је завршена „Мађарском игром број 5“, коју је на виолини извела Јелена Рубаковић, професор музике.

Проглашењем највреднијих читалаца у огранку у Прељини, у петак, 26. јануара 2018. године, завршено је награђивање на терену. Свечаност је одржана у одељењу Библиотеке у овом месту, а учесници програма били су предшколци из ОШ „Прељина“ и из вртића „Бубамара“ у овом месту. Програм је започео заједничким извођењем химне Светом Сави, а потом су плесну тачку извели чланови старије  групе, са васпитачицама Светланом Миленковић Пртењак и Маријом Поповић. Рецитације посвећене првом српском просветитељу говорили су предшколци које су припремиле васпитачице Славица Рајовић и Јелена Симовић, а музичку тачку на фрули извела је Јана Пешић, из исте вртићке групе. У програму су такође учествовали и полазници припремног предшколског програма са васпитачицом Јеленом Миросавић, и сви заједно су поздрављени великим аплаузом публике.

За највредније читаоце у претходној години проглашени су: Сара Шкипић, 5. разред, Мина Крупеж и Андријана Цвркота, обе ђаци 6. разреда школе у Прељини. За верност књизи награђени су и одрасли читаоци, Данијела Ранђеловић и Даница Вуковић. За посебну сарадњу са Библиотеком захвалнице су добиле васпитачице вртића „Бубамара“. Награде је уручио Владимир Симић, библиотекар у огранку, коме су се стиховима и цртежима, за посвећено дружење и рад, захвалили најмлађи читаоци.

Програме у огранцима припремили су Дубравка Илић и Владимир Симић.

Ознаке: , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар