Logo Gradske biblioteke

Лето у Библиотеци ове године дуже траје

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” наставља током августа и септембра да реализује радионице за младе, у оквиру програма Лето у Библиотеци 2018. Новинарска радионица биће организована током четири дана, 23, 24, 27. и 28. августа 2018. године.

Новинарка Зорица Лешовић Станојевић ће, између осталог, чачанске средњошколце упознати са основама новинарских форми, указати на разлику између штампаних и електронских медија, дати занимљиве осврте на то како се ради интервју, али и указати на значај медија и могућу манипулацију. Полазници ће учествовати у раду, биће новинари на терену, а у томе ће им помоћи и библиотекарке и координаторке радионице Биљана Раичић, Душица Брковић и Марина Белић.

Лето у Библиотеци ове године ће трајати и након школског распуста, па ће 7. и 8. септембра ученици чачанских средњих школа имати прилику да, поводом Међународног дана писмености, учествују на радионици језичке културе – употреба архаизама и неологизама „Како је ваљано постало cool”. Водитељи програма су Марија Радуловић и Тања Вуковић, а гост ће бити проф. српског језика и књижевности Владимир Димитријевић. Активним учешћем, коришћењем речника, али и нових технологија радионичари ће имати прилку да своја знања материјализују.

Програм и резултати радионичарског рада биће представљени на заједничкој изложби Лето у Библиотеци 2018. која ће бити организована 11. септембра.

Ознаке: , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар