Logo Gradske biblioteke

Две стотине нових наслова

Нове књиге из Лагуне

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ обрадоваће своје читаоце са 208 наслова нових књига. Наиме, после спроведене јавне набавке мале вредности од издавачке куће „Лагуна“ за децу и одрасле набављено је из овогодишње продукције више од 400 књига и оне ће се већ од  сутра наћи у рукама читалаца. За ову набавку из буџета града издвојено је око 185.000 динара. За куповину књига за Библиотеку у 2013.години Град је определио 1.900.000 динара.

Међу набављеним књигама налазе се дела нобеловаца Мо Јена (Промена), Сарамага (Путовање кроз Португалију), као и најчитанијих писаца Трејси Шевалије (Последњи бегунац),  Халеда Хосеинија (А планине одјекнуше), Морисона  (Соломонова песма), Николе Спаркса (Уточиште), Ејовин Ајви (Снежно дете),  Мартина Вазлера (Последња Гетеова љубав) и бројне друге. Домаће ауторе предводе Давид Албахари и Жарко Радаковић (Књига о музици), Владимир Арсенијевић (Лет), Лука Мичета (Повратак краља), Вања Булић ( Јованово завештање), Момчило Ђорђевић (Српски валцер) и други наслови објављени у овој години.

Зид књига

Библиотека није заборавила и најмлађе читаоце, па ће у Дечијем одељењу за дан-два осванути  актуелна,  лепо дизајнирана и овом узрасту примерена издања. Ускоро се очекује и откуп књига од Министарства културе које ће попунити фондове српских библиотека издањима из 2012.године.

Ознаке: , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар