Logo Gradske biblioteke

Дечја недеља у Библиотеци

Током Дечје недеље, која се по традицији обележава сваке прве седмице у октобру, и ове године у сарадњи са предшколским и школским установама уприличене су колективне посете Библиотеци. У периоду од 2. до 6. октобра 2017. Градску библиотеку „Владислав Петковић Дис“ посетило је преко 550 малишана, 184 предшколаца и 366 ученика основних школа.

 Библиотекари су дочекивали групе пригодном и информативном причом о Библиотеци, њеним одељењима, како се постаје члан библиотеке и шта су његова права и обавезе итд. Најмлађи  су прелиставали најинтересантније сликовнице, одговарали на квиз питања и гледали луткарску представу „ Бакин рођендан“.

Основци су осим Дечјег одељења посетили и Позајмно одељење за одрасле у коме су погледали изложбу маргиналија легатора Миливоја Филиповића  под називом „Одјек прошлости“ аутора Маријане Матовић и Мирка Дрманца, затим Завичајно одељење у коме су сазнали нешто о појму завичајности и шта све Библиотека брижљиво чува у својим фондовима, као и Центар за дигитализацију у коме су од колега сазнали шта је то Дигитална библиотека, како се појмови могу претраживати итд.

Библиотека је старијим основцима представила и своје иновативне сервисе за младе, попут услуге којом се на нов начин препоручују књиге, а за које су урађени трејлери у оквиру пројекта „Књижне инсталације за е-генерације“.

 

Ознаке:


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар