Logo Gradske biblioteke

Чачани шампиони хумора у Лазаревцу

Под слоганом „Осмехом грејемо свет“ у Лазаревцу је од 11. до 14. септембра 2017. године одржан 29. Међународни фестивал хумора за децу. Организатор и традиционално добар домаћин најмлађим ствараоцима из Србије и иностранства, била је библиотека „Димитрије Туцовић“.

Библиотекари Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“ су и ове године, заједно са вредним и талентованим малишанима из окриља чачанске  Библиотеке, учествовали на овој веселој смотри. Програму „Смеха, смеха деци!“ којим је отворен овогодишњи Фестивал, као и традиционалној свечаности доделе „Златног Гашиног пера“ за целокупно стваралаштво за децу, које је за 2017. годину понео Дејан Алексић, писац из Краљева, присуствовале су Јелена Дуковић и Маријана Лазић, библиотекари Дечјег одељења.

Колико је значајно ангажовање библиотекара у подстицању читања и развијања креативних способности најмлађих, као и у афирмацији њиховог рада, показало се и ове године, када су малишани библиотечке Литерарне дружине по дванаести пут освојили бројне награде  у различитим фестивалским категоријама.

      Апсолутни шампиони Фестивала у категорији ликовних радова су: Припремна предшколска група вртића у Заблаћу (ПУ „Радост“), група „Вртић без граница“ (ПУ „Моје детињство“), и Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“, за заједнички рад „Кућа смеха“ настао на радионицама у библиотечком огранку у Заблаћу.

Прву награду, такође у ликовној категорији, за рад „Гашино коло“ освојила је  Припремна предшколска група вртића „Бошко Буха“ из Чачка (ПУ „Радост“), са васпитачицом Милом Протић.

      У области литерарног стваралаштва у категорији „Хумористичка проза“ за старији узраст, другу награду понео је Јеврем Недељковић, ђак 6. разреда ОШ „Др Драган Херцог“ из Београда, а у категорији „Модерна времена“, прва награда за песму „Технологија“ припала је Катарини Топаловић, ученици 8. разреда ОШ „Др Драгиша Мишовић“ из Чачка.

У категорији „За изузетно литерарно достигнуће“ за причу „Најчуднија књига на свету“ (трећа место), као и друго место за „Љубавну поезију“ за старији узраст, за песму „Патња“, освојила је Ирена Вучковић, 7. разред ОШ „Владислав Петковић Дис“ из Заблаћа.

     ОШ „Академик Миленко Шушић“ Гуча, издвојено одељење из Ртију, по трећи пут је тријумфовала на лазаревачкој смотри. Ове године, групну диплому за креативни и стваралачки рад са ученицима, из руку писца Слободана Станишића, председника жирија Фестивала, примиле су учитељице Светлана Јаковљевић и Оливера Станисављевић, за приређивање „Мале збирке поезије“ својих вредних ученика.

     Специјалном дипломом за вишегодишњу сарадњу и креативни допринос Фестивалу хумора за децу, и допринос афирмацији стваралаштва младих, награђена је Дубравка Илић, библиотекар Матичне службе чачанске Библиотеке и и огранка у Заблаћу.

    Предшколцима вртића Предшколских установа „Радост“ и „ Моје детињство“  награде ће бити  накнадно уручене  на пригодној свечаности у Заблаћу.

Ознаке: , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар