Logo Gradske biblioteke

Чачани на фестивалу сликовница „Чигра“

Другу годину заредом, од 2. до 4. октобра 2017. године, Народна библиотека  Пожега је организовала Фестивал сликовница „Чигра“, једини такве врсте у Србији. Тродневни, разноврстан програм који на различите начине промовише сликовницу, окупио је бројне госте: издаваче, писце, илустраторе, библиотекаре, васпитаче, родитеље, децу.

Осим богатог програма намењеног најмлађима, организован је округли сто, чија је теме била „Проблемска сликовница“. Присутни су дебатовали о писању и илустровању проблемских сликовница, као и њиховој издавачкој продукцији и понуди у нашој земљи. Била је то јединствена прилика да се размене искуства и идеје библиотекара који су у директној вези са сликовницама, децом и родитељима.  На скупу су учествовали библиотекари Дечјег одељења Јелена Дуковић и Маријана Лазић.

            Велику пажњу присутних привукао је рад васпитачице из Чачка, запослене у ПУ „Радост“, иначе дугогодишње сараднице Библиотеке, Катарине Елвеђи. Она је приказала уникатне, ручно израђење сликовнице у колаж техници.

Ознаке: , , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар