Logo Gradske biblioteke

Библиотека на DQM конференцији

Запослени у Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ учествовали су 14. и 15. септембра 2017. године на Међународној DQM конференцији „Управљање квалитетом и поузданошћу“, по позиву организатора Истраживачког центра DQM у Пријевору код Чачка. Истраживачки центар по 20. пут организује oву Конференцију, под руководством директора DQM центра проф. др Љубише Папића, редовног професора Факултета техничких наука у Чачку.


Свечаности отварања Конференције првог дана присуствовао је директор Библиотеке др Богдан Трифуновић, који је том приликом од проф. Папића примио и захвалницу за учешће и подршку. Директор Трифуновић је учесницима Конференције представио историјат и рад Градске библиотеке у Чачку, у предавању по позиву „Градска библиотека у Чачку: 170 година традиције и промене за 21. век“.

У делу Конференције посвећеном промовисању новије литературе представљен је и капитални „Каталог Легата Миливоја и Божидарке Филиповић“, који је ауторски тим Библиотеке припремио, а установа објавила 2016. године захваљујући подршци Министарства културе и информисања Републике Србије.

Другог дана Конференције, Александар Вукајловић, библиотекар-информатичар Центра за дигитализацију излагао је на тему „Дигитализација у Градској библиотеци у Чачку“. Вукајловић је објаснио основне принципе дигитализације и приказао програме дигитализације завичајне грађе који се у Библиотеци спроводе од 2006. године. Показани су примери из праксе који су примењивани и модификовани у чачанској Библиотеци, како би на основу предочених искустава, друге јавне библиотеке у Србији имале бољу полазну основу за сопствене пројекте дигитализације.

Ознаке: , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар