Logo Gradske biblioteke

Завршени „Библиогенијалци 2017”

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” је у сарадњи са Предшколском установом „Радост” током месеца октобра успешно реализовала квиз под називом „Библиогенијалци 2017” у коме је учествовало више од 400 малишана из 20 предшколских група са територије Града Чачка.

Библиотекари Дечјег одељења су се потрудили да и овај Дечји октобар започне као и сваке године – грајом, осмесима и лепим расположењем. Осим учешћа у квизу, предшколци су се упознали са новим књигама намењеним њиховом узрасту и другим креативним садржајима који се одржавају у Библиотеци.

У вртићима „Сунце“ и „Мајски цвет“ је у среду, 1. новембра 2017. године одржан завршни програм квиза „Библиогенијалци 2017“. Библиотека је као награду за учешће у квизу обезбедила гостовање песникиње за децу Елизабете Георгиев. Песникиња из Димитровграда има велико искуство у раду са децом захваљујући коме лако измами осмехе и аплаузе малишана, а највеће одушевљење изазвали су Елизабетини другари, лутке Књигослава Љубић и миш Моца.

 

Гостовање песника и писаца у вртићима и школама најбољи је начин да се читаоцима који тек ступају у свет књиге приближи стваралаштво за децу, па је овај вид популарисања књиге и читања увршћен у редован програм рада Градске библиотеке у Чачку.

Ознаке: , , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар