Logo Gradske biblioteke

Библиобајка Елизабете Георгиев

У уторак и среду, 31. октобра и 1. новембра 2017. Градска библиотека у Чачку организује дводневно гостовање Елизабете Георгиев, писца и библиотекара из Димитровграда.

Елизабета Георгиев пише поезију и прозу за децу и одрасле на српском и на бугарском језику. Добитник је више награда за књижевни рад, од којих је најзначајнија „Српско перо” за 2010. годину. Пише драмске текстове за децу који су играни на позорницама у Димитровграду, Нишу, Краљеву и др. Аутор је емисија  „Клинци и хлапета“ и „Попонајци“ као и већег броја игроказа који имају за циљ популаризацију књиге, читања и стваралаштва („Чаробна соба“, „Прича о Змају“, „Дружина оштро перо“, “Прича о Библиоландији“ и др.).

Првог дана гостовања, Елизабета Георгиев ће се у Основној школи „Божо Томић“ у Пријевору од 11.30 дружити са предшколцима вртића „Ђурђевак“ (Предшколска установа „Моје детињство“) и са ученицима од првог до осмог разреда основне школе. Током програма под називом „Библиобајка за велике и мале ђаке-срећне књишке вилењаке“ гошћа ће представити своју поезију за најмлађе и одломке из луткарске представе чији је аутор. Присутнима ће бити представљен и књижни фонд огранка чачанске Библиотеке у Пријевору, а посебно најновији наслови за најмлађе читаоце. Уз позив да одрастају уз књигу, гошћа ће уручити бесплатне чланске карте Библиотеке предшколцима, првацима и одличним ђацима школе домаћина програма.

Након дружења са децом, Елизабета Георгиев ће истог дана одржати едукативну радионицу „Како се одраста уз библиотеку“ (Библиокутак Градске библиотеке у Чачку у 16.30) намењену библиотекарима јавних и школских библиотека. Елизабета Георгиев пренети своја искуства и примере добре праксе у раду са младима, од предшколског до тинејџерског узраста. Том приликом она ће представити и своју књигу „Радионица осмеха“, о  бројним, изузетно успешним и награђиваним креативним радионицама, организованим у периоду од 2000. до 2015. године.

Другог дана гостовања Елизабете Георгиев, у среду 1. новембра од 9.00 часова у чачанским вртићима „Сунце“ и „Мајски цвет“ (Предшколска установа „Радост“) биће одржан завршни програм „Дечјег октобра“ поводом окончања квиза „Библиогенијалци 2017“.

Ознаке: , , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар