Logo Gradske biblioteke

Вече са Петром Матовићем

Градска библиотека у Чачку и одбор 55. Дисовог пролећа позивају Вас на представљање збирке поезије „Из срећне републике”, песника Петра Матовића. Књижевно вече биће одржано у среду, 18. априла 2018. у Клубу Дома културе, у 19.30. У програму осим аутора учествују мр Ана Гвозденовић, Марија Радуловић и композитор Дејан Визант Вучићевић.

Петар Матовић је дипломирао на Катедри за српску књижевност на Филолошком факултету у Београду. Поезију је објављивао у бројним часописима, антологијама и зборницима, а превођена је на пољски, каталонски и енглески језик. „Из срећне републике” је његова четврта књига, а објављена је у издању Културног центра Новог Сада 2017. године.

Збирка Петра Матовића тематизује питања садашњег друштвеног тренутка и места појединца у капиталистичком свету у коме владају сурови закони тржишне економије. Осуђена на неизлаз, затворена у кавезу стаклених кула, јединка је изложена сталном надзору и аутоматизму – ма колико се човек трудио да попусти чвор на кравати, он зна да је то омча која не попушта

 

 

Добро дошли!

Ознаке: , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар