Logo Gradske biblioteke

Сусрет радио и тв механичара у Библиотеци

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” је у оквиру октобарског програма приредила пројекцију  филма „Фотомонографија о радио и ТВ сервисерима града Чачка 1958-2019” чији су аутори Рато Смиљанић и Љубо Новковић.

Прелиставање фото-албума преточених у филм и сусрет радио и тв механичара уприличен је 15. октобра у Малој сали Библиотеке.

Намера аутора била је да остави траг о шест деценија дугој традицији тв и радио сервиса у Чачку и да представи механичаре у чачанским државним сервисима и самосталним радњама.

Низ фотографија од 1958-2019. започет је сликом Славољуба Слава Пурића из сервиса „Никола Тесла”, некада елитне, а данас заборављене београдске фабрике. Уз старе мајсторе заната, на свакој црно-белој фотографији нашао се по који стари радио-апарат и телевизор, у то време „последња реч технике”, а данас музејски примерак.

Вече је почело кратким обраћањем аутора филма, минутом ћутања за све преминуле колеге, а завршило се додељивањем захвалница свима који су помогли у реализацији филма.

Ознаке: , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар