Logo Gradske biblioteke

Снимљен трејлер за књигу „Мој муж”

Библиотекари Градске библиотеке искористили су присуство на 63. Међународном сајму књига у Београду да сниме још један трејлер као препоруку за књигу. Искуство стечено током претходне две године рада на трејлерима, што кроз пројекат „Књижне инсталације за е-генерације”, што кроз акцију „Са друге стране корица”,  показало је да је добра и једноставна идеја пресудна за успех. Реализаторима се такође чинило да је сајамска атмосфера погодна и веома инспиративна за све љубитеље књиге, па чак и за оне који то нису. Овога пута, у акцији „Са друге стране корица”, представљамо  збирку прича „Мој мужˮ, македонскe ауторкe Руменe Бужаровскe.

Књига се у Србији појавила 2017. године у издању ИК „Bookаˮ и врло брзо освојила срца читалаца који воле кратак и савремен рукопис. Ово је збирка састављена од једанаест различитих прича о упечатљивој галерији ликова, које су исприповеделе јунакиње у првом лицу и њиховом доживљају ближе и даље околине. Оне говоре о браковима, мужевима који имају различита занимања, али и другачији поглед на свет, о односу са децом, рођацима и пријатељима.

У поговору књиге „Мој муж”,  који је написала Оливера Ћорвезировска, истикнуто је да је ово штиво које „препознаје и у којој се препознајемо, књига која говори оно о чему се ћути…о женама и мушкарцима заробљеним у патријархалне зидине које су сами подигли…ˮ

Збирка осликава актуелне животне теме, са успелим наративним решењима, понекад делује као да са пријатељицом разговарате о животу и животним причама познатих и непознатих људи. Питко је написана, брзо се чита, нуди дијалоге свакодневља, а ипак има упечатљив стилски израз. Румена Бужаровска уме да прича причу, зарад приче, а не демонстрирања књижевнотеоријског знања или кокетирања са читаоцима. У прилог томе иде и податак да је према мишљењу жирија Лондонског сајма књига 2016. године уврштена међу десет најзанимљивијих младих европских писаца.

Румена Бужаровска се бави и књижевним преводом са енглеског на македонски језик (Kуци, Kапоте, Буковски). Тренутно је запослена као доцент америчке књижевности на Филолошком факултету у Скопљу.

Ознаке: , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Један одговор to “Снимљен трејлер за књигу „Мој муж””

  1. Драго ми је да је овако лепо уређена страница и што сам својим учешћем допринела снимању трилера.
    Хвала свима на учешшћу уз искрене жеље да наставимо још плодоноснију дугогодишњу сарадњу.

Оставите коментар