Logo Gradske biblioteke

С децом око света

Једнодневна креативна радионица за основце из области географије под називом „С децом око света“ одржана је у уторак, 11. јула 2017. године у Библиокутку Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис“.

Радионицу је водио професор географије у Прехрамбено-угоститељској школи Владимир Мајсторовић, иначе један од најбољих едукатора Србије, аутор бројних туристичких водича, професор који се усавршавао на бројним студијским путовањима. Током радионице ученици су погледали мултимедијалну презентацију, користили различит материјал за рад, неме карте, радне папире итд. Полазници радионице су се на један креативан начин упознали са глобусом, картом, природним вредностима, али и са културно-историјским споменицима појединих земаља.

Радионичари су имали прилику да сазнају како изгледају поједине земље, како у њима живе деца и чиме се баве њихови становници. Осим тога, било је речи о неким географским занимљивостима: које су најмање, највеће или „најниже“ земље на свету, које су „земље цвећа“, „земље чоколаде“, „земље излазећег сунца“… Путем ове путописне приче деца су сазнала нешто и о интересантним библиотекама у Италији, Русији, Аустрији, као и о месту где је Вук Стефановић Караџић саставио први српски „Рјечник“. На крају радионице одржан је квиз знања, а најбољи учесници добили су од Градске библиотеке књиге на поклон.

Ознаке: , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар