Logo Gradske biblioteke

Расписани конкурси 49. Дисовог пролећа

Расписивањем конкурса за рукопис за прву песничку збирку на српском језику аутора до 31 године старости, званично почиње 49. Дисово пролеће. То се односи и на конкурс за Есеј о Дисовом стваралаштву и литерарне радове за ученике основних и средњих школа Моравичког округа.

Конкурс за песничку награду Млади Дис

          Поводом 49. Дисовог пролећа, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ и Одбор Дисовог пролећа расписују традиционални конкурс за рукопис за прву песничку збирку написану на српском језику, аутора до 31 године старости. Аутор доставља организатору рукопис у три примерка са најмање 30 песама на српском језику, потписан шифром. Решење шифре слати у посебном коверту уз рукопис.

Конкурс је отворен до 10. априла 2012. године.

Аутору најбољег рукописа, по одлуци трочланог стручног жирија, припада плакета Млади Дис и право да му Библиотека објави прву песничку књигу у едицији Токови.

Разултати конкурса биће објављени до 20. маја 2012. године.

Рукописи се не враћају.

Награда Млади Дис аутору најбољег рукописа биће додељена у Чачку на завршним свечаностима 49. Дисовог пролећа.

Рукописе у три примерка слати на адресу: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“, Господар Јованова 6, 32000 Чачак, са назнаком „за конкурс“.

***************************************************

Конкурс за есеј о Дису

           Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ и Одбор Дисовог пролећа расписују конкурс за есеј о песнику Владиславу Петковићу Дису и његовом стваралаштву. Право учешћа имају млади књижевни критичари, студенти, постдипломци и ученици. Аутори шаљу радове у три примерка, потписанe шифром, а решење шифре достављају у посебном коверту уз рукопис.

Конкурс је отворен до 10. априла 2012. године.

Трочлани стручни жири ће одабрати три најбоља рада чије ауторе Библиотека новчано награђује.

Одлука жирија биће саопштена до 20. маја 2012. године, а награде уручене на завршним свечаностима 49. Дисовог пролећа у Чачку.

Рукописе у три примерка слати на адресу: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“, Господар Јованова 6, 32000 Чачак, са назнаком „за есеј“.

************************************************

ДИСОВ КОНКУРС

            Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ у Чачку и Одбор Дисовог пролећа расписују конкурс за литерарне радове ученика – поезију или краће прозне саставе ( до једне куцане стране). Тема је слободна.

Право учешћа имају ученици основих и средњих школа на подручју Моравичког округа. Литерарни радови основаца оцењују се одвојено од радова срењошколаца. Три најуспешнија рада из сваке области, према оцени стручног жирија, биће награђена и објављена у часопису „Дисово пролеће“.

Резултати конкурса биће познати до 20. маја 2012. године.

Рукописе у три примерка доставити најкасније до 10. априла 2012. године на адресу: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“, Господар Јованова 6, 32000 Чачак. Радови се могу слати или донети појединачно у Библиотеку или доставити преко предметног наставника из школе.

                                     Председник Одбора Дисовог пролећа

Војислав Карановић,ср.

Ознаке: , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

7 одговора to “Расписани конкурси 49. Дисовог пролећа”

 1. Da li mi možete na email dati više informacijama, da li pesme mogu slati preko interneta?

 2. Као што видите у тексту конкурса песме се шаљу на адресу библиотеке, Господар Јованова 6, 32000 Чачак и морају бити потписане шифром. Разрешење шифре, тј. ваше податке достављате у другој коверти која је обавезно затворена. Рукопис се шаље у три примерка, и стручни жири добија ваше рукописе са шифром. Уколико жири одлучи да ваш рукопис завређује награду у тој ситуације се узима други коверат и разрешује се шифра.

 3. Можете ли ми рећи састав жирија који одлучује о награди Млади Дис?

 4. О добитнику награде Млади Дис одлучује жири у саставу мр Соња Веселиновић, Саша Стојановић и Петар Матовић.
  Мандат жирија траје две године (овом жирију мандат истиче ове године). Жири се достављалју рукописи под шифром тако да они појединачно одлучују до ужег избора, када се састају и бирају најбоље рукописе. Решења шифара су код директора Библиотеке и тек након избора најбољег шифрованог рада отвара се коверта и сазнаје име аутора.
  Хвала на интересовању

 5. Poštovani možete li mi reći da li je problem ako se šalje post expressom, jer oni zahtevaju da pošaljioc da lične podatke kad predaje paket?

 6. Kada mozemo ocekivati imena pobednika?

 7. Gde možemo videti ime pobednika?

Оставите коментар