Logo Gradske biblioteke

Промоција књиге Живот под окупацијом

У среду 9. фебруара 2011. одржана је промоција књиге „Живот под окупацијом: чачански округ 1915-1918″ аутора Богдана Трифуновића, историчара и библиотекара Градске библиотеке Чачак, коју су заједнички објавили Међуопштински историјски архив Чачак и Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ крајем 2010. године. Рецензент издања је др Владимир Петровић, из Института за савремену историју у Београду. О овој студији периода окупације округа Чачак током Првог светског рата говорили су проф. др Милан Ристовић са Филозофског факултета у Београду, Лела Павловић из Међуопштинског историјског архива у Чачку и аутор, иначе библиотекар Градске библиотеке Чачак, док је промоцију водио Мирко Дрманац, библиотекар чачанске Библиотеке. Одломке из књиге читала је Маријана Лазић, библиотекарка Градске библиотеке Чачак.

Пред бројном публиком у Уметничкој галерији „Надежда Петровић“, која је и овај пут уступила свој простор за потребе Библиотеке, проф. Милан Ристовић и Лела Павловић осветлили су одређене теме књиге о окупацији чачанског округа у Првом светском рату, док је Богдан Трифуновић присутне упознао са настанком своје књиге и основним методолошким и теоријским тешкоћама с којима се сусретао у истраживачком раду. На почетку вечери Даница Оташевић, директорка Градске библиотеке Чачак, обратила се публици испред издавача књиге.

Лела Павловић, Милан Ристовић и Богдан Трифуновић

Ознаке: , , , , , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

3 одговора to “Промоција књиге Живот под окупацијом”

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Biblioteka Čačak, Biblioteka Čačak. Biblioteka Čačak said: Библиотека Чачак – Промоција књиге Живот под окупацијом. http://bit.ly/ea4fuD […]

  2. Sve cestitke mladom autoru. Zao mi je sto nisam bila u mogucnosti da prisustvujem promociji, ali sigurna sam da ce ih biti jos pa cu imati priliku da nadoknadim propusteno.

  3. Milan Kokotovic Says:

    Moje najiskrenije cestitke autoru. Trebalo je uz redovni posao odvojiti puno vremena i trbalo je puno znanja i strpljenje da bi se sakupili sistematizovali i sredili svi podaci. Ovo je dobar putokaz mladim autorima da nesto slicno naprave u svojim mestima i popune prazninu koja je primetna u ovoj oblasti. Knjigu sam dobio putem medjubibliotekarske razmene Apatin Cacak. Hvala osoblju biblioteke u Cacku.

Оставите коментар