Logo Gradske biblioteke

На Данима урбане културе

Градска библиотека у Чачку је протеклог петка, 11. августа 2017. године учествовала на фестивалу Дани урбане културе са два програма, дечјом радионицом и хуманитарном продајом књига.

Радионицу на којој су се израђивали украсни граничници за књиге (букмаркери) похађало је преко тридесет учесника. Она је била намењена деци предшколског и школског узраста, а водила ју је библиотекар Дечјег одељења Јелена Дуковић.

У оквиру ДУК пијаце Библиотека је и ове године имала продајни штанд.

Библиотекари Владимир Симић, Александар Вукајловић и Марија Радуловић уз помоћ волонтера Алексе Карајића информисали су грађане о активностима Библиотеке током лета и продавали расходоване као и књиге из сопствене издавачке продукције. Сав приход од продаје биће пребачен на жиро-рачун за помоћ малој Софији Мајсторовић из Заблаћа код Чачка којој је потребно лечење у Швајцарској.

Нажалост, јако невреме које је у суботу 12. августа захватило Чачак и околину, утицало је да све планиране активности Библиотеке на ДУК-у (Жива библиотека и други дан хуманитарне продаје) буду одложене за неки други пут.

Ознаке: , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар