Logo Gradske biblioteke

„Месечеви борци“ победници квиза у Заблаћу

У четвртак, 18. јануара 2018. у ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу одржан је квиз „Ја читам, а ти?“ као заједнички програм огранка Градске библиотеке и школе у овом месту. Квиз је једна од најомиљенијих форми игре за све генерације, а овај намењен старијим основцима осмислили су библиотекари Дубравка Илић, Владимир Симић и професорка Зорица Ђаковић.

Такмичење у знању из књижевности  је још једна у низу активности коју реализују библиотекари у огранку, Клуб читалаца библиотеке у Заблаћу и заједничка библиотечка секција коју води професор српског језика Зорица Ђаковић. Чланови Клуба су ђаци старијих разреда који се састају у Библиотеци два до три пута месечно и баве се биографијама домаћих и страних писаца и њиховим стваралаштвом. Клуб такође ради на представљању прочитаних књига и препоручивању вршњацима, посебно тинејџерске литературе.

Квиз је био прилика да девет такмичара, ученика шестог, седмог и осмог разреда покажу знање о познатим ауторима и њиховим делима из школске лектире, али и насловима које радо позајмљују у Библиотеци, као и сналажљивост у игри састављања назива дела од задатих слова. И такмичарима и публици најзанимљивија је била игра  асоцијација, која је и одлучила победника.

Такмичари су били подељени у три екипе необичних назива: „Нарциси“,чије су боје браниле Ирена Вучковић, Милица Лукић и Јефимија Јовановић, „Рибизле“ Александра Јоксић, Маријана Јаковљевић и Андреа Аџић, док су „Месечеви борци“ били Теодора Дмитрић, Анђела Шулубурић и Михајло Грујанац. У одговорима на 30 постављених питања најуспешнији су били управо „Месечеви борци“ и убедљиво заузели прво место. На другом месту су се нашле „Рибизле“, а екипа „Нарциса“ на трећем.

Бројна публика коју су чинили и ђаци и наставници, бурним аплаузом је пропратила проглашење победника, а међу вршњацима такмичара било је и заинтересованих за учешће на неком сличном будућем такмичењу.

Екипа Месечеви борци

Чланови победничке екипе награђени су књигама, а сви такмичари и дипломама. Награде су обезбедиле школа и Градска библиотека које ће свакако и даље давати подршку свим видовима креативног рада са младима.

Екипа Рибизле

Екипа Нарциси

Ознаке: , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар