Logo Gradske biblioteke

„Марко Краљевић“ у чачанским школама

У Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ у Чачку Дечја недеље и ове године прерасла је у дечји октобар, а библиотекари су  наставили дружење са најмлађима како на Дечјем одељењу, тако и у огранцима на терену и у сеоским и градским школама.

Захваљујући Градској библиотеци познати народни јунак Марко Краљевић „стигао“ је 11. октобра 2011. године најпре у ОШ „Владислав Петковић Дис“ у Заблаћу где су предшколци и основци  уживали  у дружењу са писцем за децу Бранком Стевановићем и на потпуно нов начин упознали Марка Краљевића, онако како га је писац представио у својој најновијој књизи „Авантуре Краљевића Марка“.

Истог дана око 150 основаца у ОШ „Милица Павловић“ присуствовало је представљању „Авантура“, најновије књиге Бранка Стевановића, за коју је на 23. Фестивалу хумора за децу у Лазаревцу у септембру 2011. године добио награду „Сребрно Гашино перо“.

Како је у стиховима Бранка Стевановића Марко Краљевић растао и учио се јунаштву, сазнали су и најмлађи читаоци  Дечјег одељења Библиотеке, где је такође представљена награђена књига. Гости Дечјег одељења били су ученици ОШ „Филип Филиповић“ из Чачка који су писцу за узврат поклонили своје стихове.

Ознаке: , , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар