Logo Gradske biblioteke

Летња радионица “Овчарско – кабларска бајка“

У оквиру летњег програма које организује Градска бибилиотека “Владислав Петковић Дис“,  за најмлађе суграђане одржане су радионице под називом “Овчарско – кабларска бајка“. Радионице које су посвећене упознавању нашег краја и Овчарско кабларске клисуре, одржане су 15. и 16. августа 2017. године у “Библиокутку“ и на простору Овчарско кабларске клисуре.  

  

Аутор презентације професор Владимир Мајсторовић, један од најбољих едукатора Србије, путем интерактивне видео презентације, деци узраста од 1-6. разреда, уз асистенцију библиотекара Јелене Дуковић, Маријане Лазић и Владимира Симића, одржао је предавања на тему природних и антропогених вредности Овчарско-кабларске клисуре.

Кроз једну врсту путописне приче, деца су прво могла да се информишу,  а сутрадан  и да се конкретно на терену упознају са природним вредностима, културно-историјским споменицима и знаменитостима заштићеног природног подручја Овчарско-кабларске клисуре.

Деца су током излета посетила и упознала се са Овчар бањом, истоименом ХЕ, манастирима Благовештење и Никоље. Туристичка организација Чачак је  за малишане организовала вожњу бродићем на реци Западној Морави, где им је професор Владимир Мајсторовић говорио о значају клисуре и разлозима звог чега је овај простор под заштитом државе као предео изузетних одлика прве категорије.

На крају излета у “Учионици у природи“, која се налази поред Планинарског дома, организован је квиз  како би  радионичари проверили новостечена сазнања.

Радионица је по називу књиге Раше Попова, у издању Издавачке куће “Пчелица“, понела назив “Овчарско – кабларска бајка“. На крају радионице,  представници “Пчелице“ даровали су деци примерке књиге “Овчарско – кабларска бајка“, која је добила награду за најбољу књигу за децу и младе “Душан Радовић“,  на Међународном салону књига у Новом Саду.

Велику подршку у реализацији овог излета Библиотеци су пружили пекара „Понс“ дарујући слана и слатка пецива за малишане , Туристичка организација Чачак, као и електронски медији, ТВ Галаксија 32 и Регионална телевизија Телемарк.

Ознаке: , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар