Logo Gradske biblioteke

Кућа за дечји осмех у Заблаћу

Свечани програм под називом „Кућа за дечји осмех“ који је Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ организовала у среду, 4. октобра 2017. године, смехом је обогатио вртић, школу и Библиотеку у Заблаћу. У  Основној  школи  одржана је свечаност уручења награда које су на 29. Међународном фестивалу хумора за децу освојили предшколци програма „Вртићи без граница“ -ПУ „Моје детињство“ и припремног предшколског програма – ПУ „Радост“,  из вртића у Заблаћу.

       Трпезарија школе била је испуњена до последњег места како малишанима из овог и околних села, тако и њиховим родитељима, васпитачима и учитељима, који нису штедели аплауз за програм најмлађих учесника свечаности.

Најпре су се рецитацијама представили полазници „Вртића без граница“, узраста од три до пет година, са васпитачицама Александром Ђокић и Катарином Чопић,  а да отпевају предшколску химну „Од вртића до вртића“ помогли су им другари који се већ припремају за полазак у школу. Они су са васпитачицама Маријом Новчић и Мајом Петаковић рецитовали о другарству у вртићу и лепим речима које уче у Библиотеци.

       На свечаности су се представили и ђаци нижих разреда, полазници програма продуженог боравка у школи, који су са учитељицом Далиборком Ђокић,  редовни посетиоци библиотечког огранка.

      О буквару, најважнијој књизи детињства, и првим школским данима певали су и рецитовали  ђаци прваци, са учитељицама Марином Радојевић, Снежаном Радовановић и Маријом Чаворовић.

Они су при крају предшколских дана у јуну ове године са васпитачицама Сањом Радуловић и Јеленом Јаковљевић,  заједно са  малишанима из „Вртића без граница“, васпитачима  и библиотекарима у огранку, направили инсталацију „Кућа смеха“ којом су представили свој боравак у Библиотеци. За тај рад  фестивалски жири у Лазаревцу прогласио је обе чачанске Предшколске установе и Градску библиотеку „Апсолутним шампионима“ овогодишњег Фестивала.

     Прву награду у ликовној категорији Фестивала освојили су предшколци и васпитачице Мила Протић и Ивана Милосављевић, из чачанског вртића „Бошко Буха“, за рад „Гашино коло“.

     Награде и дипломе васпитачима је уручио др Богдан Трифуновић, директор Градске библиотеке, и уз честитке за успешну сарадњу вртића, школе и библиотечког огранка, позвао најмлађе да им и убудуће библиотека буде друга кућа, да одрастају уз књигу и пожелео још много награда током школовања.

    

Публици се представила  и Ирена Вучковић, ученица осмог разреда ове школе, која је освојила две награде за литерарно стваралаштво на 29. Фестивалу у Лазаревцу, где је награђена и прошле године, као и на ученичким конкурсима у оквиру манифестације „Дисово пролеће“. У јануару ове године проглашена је највреднијим читаоцем у огранку, у који је закорачила још као предшколац, и показала да је „Књига љубав која не пролази“, како каже један од напознатијих писаца за децу, Слободан Станишић.

     Програм је водила Дубравка Илић, библиотекар у огранку у Заблаћу.

Ознаке: , , , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар