Logo Gradske biblioteke

Кроз објектив Воја Пештерца – промоција књиге „Фотографије”

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” позива Вас на програм „Кроз објектив Воја Пештерца” који ће бити организован у четвртак, 4. октобра у 19 часова, у Малој сали Дома културе. На промоцији ће бити представљена књига „Фотографије” аутора Војислава Воја Пештерца, у издању чачанске Библиотеке.

Мајстор фотографије ФСС Војислав Војо Пештерац рођен је у Чачку 1951. године где је завршио основну школу и Гимназију, а дипломирао је на Саобраћајном факултету у Београду. Фотографијом се активно бави од 1977. године и до сада је учествовао на 702 изложбе у земљи и иностранству, и освојио више од триста награда. За постигнуте резултате у области уметничке фотографије Фото-савез Србије доделио му је уметничко звање „Мајстор фотографије ФСС”, а Интернационална федерација уметничке фотографије звање FIAP Excellence/Platinum. Члан је Фото-кино клуба „Чачак”, од његовог оснивања1977. године, као и Фото-савеза Србије. Већ шест година заредом Пештерац је на листи најуспешнијих фотографа Савеза „10 НАЈ”, а 2015. и 2016. проглашен је за најуспешнијег аутора Фото-савеза Србије.

 

У програму ће учествовати уредник књиге мр Јелена Матић, конуслтант проф. Бранимир Карановић, а модератор ће бити мр Маријана Матовић.

Добро дошли!

Ознаке: , , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар