Logo Gradske biblioteke

Читамо деци наглас

У оквиру 19. „Штампане речи“, Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” организовала је програм намењен најмлађим Чачанима. Стални програм читања деци под називом „Бескрајна прича  – читамо наглас за вас!“, покренут ради популарисања читања од најранијег  узраста, са нагласком  да књига треба да буде важан чинилац у одрастању сваког детета, настављен је и у фебруару.

Библиотекари Дечијег одељења су у оквиру  изложбе „Штампана реч 2017.“  угостили неколико предшколских група, као и децу основношколског узраста. На дружење су дошли  предшколци из вртића „Полетарац“, „Невен“, вртића „Гимназион“, као и другари из Горње Горевнице, Трбушана, Трепче и Трнаве, али  и два одељења ученика првог разреда ОШ „Филип Филиповић“.

У  периоду од  19. до 23. фебруара у Галерији Народног музеја у Чачку  најмлађи су могли да виде изложбену поставку чачанске издавачке продукције у 2017. години и и да се упознају са књигама  које су намењене управо њима. За ту  прилику  библиотекари су одабрали да читају  приче из едиције „Пријатељи из саване“ коју је написала Николета Новак, а објавила издавачка кућа „Пчелица“ из Чачка.

Малишани су у пријатној и опуштеној атмосфери слушали о авантурама једног себичног мајмуна, потом о догодовштинама изузетно маштовите жирафе, као и о поступцима једног стидљивог ноја. Приче су читали наглас библиотекари Јелена Дуковић, Маријана Лазић и Невена Петковић  и директор др Богдан Трифуновић. Након прочитаног уследио је кратак разговор  о томе шта им се допало, а шта не у причама које су чули. На велико задовољсто васпитача, учитеља и библиотекара, деца су својим  ставовима и коментарима о главним ликовима и њиховим поступцима  све присутне позитивно изненадила.

На крају дружења малишани су изразили жељу да ускоро поново буду гости Библиотеке и да са библиотекарима уплове у неке нове, инересантне и узбудљиве авантуре.

Ознаке: , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар