Logo Gradske biblioteke

Чачански песнички хоризонти

Поетско-музичко вече и представљање књиге „Чачански песнички хоризонти” у организацији Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” и Књижевног клуба „Драгослав Грбић” одржано је у среду, 28. новембра 2018.

 

Програм су отвориле професорка виолине Јелена Рубаковић и професорка клавира Маја Милекић из Музичке школе у Чачку, а потом су стихове завичајних песника казивале песниња Данка Ђурковић и глумица Ирена Ангелова.

За збирку поезије која је представљена у току програма поговор је написла Зорица Лешовић Станојевић, новинар и песник. Она је посебно истакла да су „Чачански песнички хоризонти прилог за духовну трпезу нашега Града, али и читавог песничког народа. А за све нас, зрно благослова, среће и наде, да мислити, стварати, певати и волети – има смисла”.

Током вечери, у неколико наврата, публика је чула одабране стихове 37 аутора чије су песме објављене у збирци.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

О даровима поезије и чачанском песничком небу који је пажљиво саткан, како је истакнуто у предговору књиге, приказала је председник Књижевног клуба „Драгосав Грбић” Радмила Рубаковић, професор и песник. „У збирци чачанских аутора преовладава мотив универзалног и интимног у љубави, животу и поезији. Галерија песничких ликова, са обе стране корица књиге, бави се питањем и одгонетањем суштине поезије”, казала је Радмила Рубаковић.

О уметничкој вредности лирике чачанских песника, њеној врсти, суштини и структури говорио је професор и писац Милутин Мића Миловановић.

Садржајан програм завршен је наступом флаутисткиња Милице Кучковић и Дуње Шиљковић, из класе проф. Вере Азањац.

Ознаке: , , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар