Logo Gradske biblioteke

Библиотека на Сајму књига

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ учествоваће са неколико  програма на 62. Међународном београдском сајму књига, неформално познатом под називом Празник књиге који се ове године одржава се од 22 -29. октобра.

Осим представљања актуелне продукције, важно обележје Сајма књига је богат пратећи програм. Кроз бројне промоције, презентације, предавања, изложбе, округле столове и трибине, стручној и широкој публици учесници представљају низ тема важних за књижевност, издаваштво и културу.

У недељу, 22. октобра у Хали 2 Београдског сајма поводом 100 година од Дисове смрти биће отворена изложба „Дис 1917-2017“, ауторке Оливера Недељковић.

У уторак, 24. октобра у 14 часова на Платоу Лазе Костића у Хали 1А у оквиру циклуса „Издавачке тачке“ који представља непрофитне издаваче значајне за националну културу и историју књижевности, биће представљена издања 54. „Дисовог пролећа“. У програму учествују Злата Коцић, Јована Маројевић, проф. др Радивоје Микић, Соња Миловановић, др Богдан Трифуновић, Оливера Недељковић и Марија Радуловић.

Библиотекари чачанске Библиотеке ће учествовати и на Форуму БДС под називом „1000 идеја за библиотечку делатност: Како библиотеке да (пре)узму кључ у своје руке“ који ће бити одржан у петак 27. 10. 2017. године, сала „Иво Андрић“ од 12 часова.

Ознаке: , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар