Logo Gradske biblioteke

Библиотека на дечијем фестивалу „Зелена долина“

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ је у петак, 2. јуна, учествовала на дечијем фестивалу „Зелена долина“. Како кажу организатори, реч је о фестивалу који се  први пут одржава у Чачку и који  на једном месту повезује културу, уметност, спорт, едукацију и хуманитарни рад. Током тродневног трајања фестивала (од 2. до 4. јуна) најмлађи су имали прилику да виде и учествују на бројним едукативним, спортским, културно-уметничким и забавним садржајима.

Тим поводом, библиотекари Дечијег одељења организовали су дружење са малишанима из предшколске установе „Радост“. У простору Библиокутка дочекани су предшколци из вртића „Сунце“, као и њихови васпитачи и родитељи.Како би овај сусрет најмлађима био пре свега забава, библиотекари су припремили интерактивни квиз знања, у коме су деца показала колико познају дечију књижевност и како се сналазе у одгонетању загонетки и решавању логичких задатака прилагођених њиховом узрасту. За своје тачне одговоре малишани су добијали „смајлиће“ и поносан аплауз родитеља, васпитача и библиотекара.

Након успешно реализованог квиза, предшколци су одгледали и луткарску представу „Бакин рођендан“, а у веселој и опуштеној атмосфери дружење је завршено уз песму и игру најмлађих, на велико задовољство свих присутних.

Ознаке: , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар