Logo Gradske biblioteke

Библиогенијалци 2018

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” успешно је реализовала трећу сезону квиза „Библиогенијалци”. Едукативно-забавни програм  библиотекари Дечјег одељења организовали су током априла и маја у сарадњи са ПУ „Моје детињство”.

Ове године, у Kвизу је учествовало 550 малишана предшколског узраста, подељених у 26 група. Квиз није био такмичарског карактера, али је реализован у циљу промовисања књижевности за децу, књига и библиотеке. Малишани су на велико задовољство васпитача и библиотекара показали да познају песме и бајке које су намењене деци, да се одлично сналазе у одгонетању загонетки, као и решавању математичких и логичких задатака.

С обзиром на то да су програми у априлу и мају успешно реализовани, Библиотека је уприличила две приредбе у вртићу „Мали капетан”. Активним учешћем ученика четвртог разреда основних школа „Др Драгиша Мишовић” и „Филип Филиповић”, а уз помоћ библиотекара Богдана Пауновића и учитељица Јелене Ивковић, Данијеле Минић и Данијеле Поповић изведене су представе „Како је вук Вучко кренуо у школу”, „Црвчак и мрав” и „Мрав добра срца”. Музички део програма својом изведбом на гитари обогатио је вредан читалац Дечјег одељења Ђорђе Марковић. Пред крај приредбе најмлађе чланице балетског студија „Dream dance” уз подршку свог педагога-кореографа Александре Адамовић одиграле су „Пролећну бајку”.

 Предшколцима су на крају приредбе директор ПУ „Моје детињство” Сузана Симеуновић и директор Градске библиотеке др Богдан Трифуновић уручили дипломе и поклоне, које је даровало предузеће „Макробела”. А библиотекари Биљана Раичић, Александар Вукајловић, Владимир Симић, Јелена Дуковић, Маријана Лазић и Невена Петковић пожелели су предшколцима да буду што успешнији ученици првог разреда.

Ознаке: , , , , , , ,


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар