Logo Gradske biblioteke

Одељење часописа

На спрату зграде у Синђелићевој 24 (тел. 032/340-960) налази се Одељење часописа. У Одељењу часописа, које постоји од 1977. године, корисници могу пронаћи све што их интересује из области струке и области опште културе. Ово одељење поседује поједине часописе из 1925. године, који се чувају као посебна реткост. Иако се можемо похвалити овако старим примерцима часописа, већина часописа у Библиотеци углавном датира од 70-их година XX века. Од заиста импресивног броја наслова (315), тренутно је актуелно око 70, али корисницима су доступни стари бројеви оних часописа који више не излазе. Читање дневне штампе и популарних магазина могуће је у читаоници дневне штампе.

Из наше богате колекције издвајамо наслове који се највише траже: Градац, Мостови, Нови звук, Реч, Багдала, Повеља, Поља, Источник, Савременик, Летопис Матице српске, Језик данас, Настава и васпитање, Педагошка стварност, Психологија, Србија шуме, Фолклор, Токови историје, Драма, Свет компјутера…

Списак свих часописа и новина у Одељењу часописа.

Било да сте ученик или студент који има задатак да пише семинарски рад или сте већ професионалац у својој струци који жели да се информише о новинама, посетите нас. Ваше сугестије о томе шта Вам је потребно и шта Вас интересује драгоцене су нам приликом одлучивања које наслове да набављамо.

Запослени у Одељењу часописа:

Тамара Јанковић, дипломирани библиотекар