Početna · Najave · IX konferencija NCD-a

IX konferencija NCD-a


IX KONFERENCIJA "NOVE TEHNOLOGIJE I STANDARDI: DIGITALIZACIJA NACIONALNE BAŠTINE" (nacionalni skup sa međunarodnim učešćem)

Matematički fakultet, Beograd, Studentski trg 16, 16-17. jun 2010.

Naučno-stručna konferencija "Nove tehnologije i standardi: digitalizacija nacionalne baštine" redovni je godišnji skup koji od 2002. godine organizuje Nacionalni centar za digitalizaciju (http://www.ncd.matf.bg.ac.rs). Konferencija je posvećena multidisciplinarnim aspektima digitalizacije nacionalne kulturne i naučne baštine.

Teme ovogodišnje, devete po redu, konferencije biće:
* razmatranje elemenata za formulisanje nacionalne strategije digitalizacije naučne i kulturne baštine i
* predstavljanje tekućih projekata digitalizacije, standarda za digitalizaciju, stručnu obradu, čuvanje i prezentaciju nacionalne baštine, tehnoloških aspekata digitalizacije (algoritmi, softverska implementacija i primene novih tehnologija) i drugih pridruženih tema.

Konferencija će biti održana 16. i 17. juna 2010. godine na Matematičkom fakultetu u Beogradu, Studentski trg 16.

Učesnici koji žele da izlažu na konferenciji, treba da najkasnije do 15. maja 2010. godine na adresu ncd@matf.bg.ac.rs (u subject-liniji obavezno navesti: NCD konferencija, prijava rada) pošalju apstrakt rada (na srpskom i/ili engleskom, kao DOC-dodatak poruci).

Radovi predstavljeni na konferenciji koji prođu postupak recenzije biće štampani u časopisu "Pregled Nacionalnog centra za digitalizaciju", (http://www.ncd.matf.bg.ac.rs/?page=publications&lang=sr).

06.04.2010. 09:00


Gradska biblioteka Cacak on Facebook

Linkovi


Share/Save/Bookmark