Logo Gradske biblioteke

Креативна радионица Слатке пињате

Градска библиотека наставља са организацијом летњих кретивних радионица на Дечијем одељењу Библиотеке. Након успешно реализоване радионице „С децом око света“, коју је водио професор географије Прехрамбено-угоститељске школе Владимир Мајсторовић, уследило је необично дружење библиотекара и деце у прављењу „Слатких пињата“.

Запослене, вредне руке малишана увек су спремне за нове изазове. Тако је било и овога пута, двадесетак полазника Радионице успешно је реализовало нови задатак. Без имало муке уз велику креативност и машту правили су своје пињате. У уводном делу радионице библиотекари Јелена Дуковић и Маријана Лазић откриле су да је пињата мексичка игра која се уобичајено игра за време рођенданских прослава или божићних празника.

Некада су се пињате правиле од врећа које се напуне слаткишима, а данас се праве од балона, старог папира, а потом украсе креп папиром и сјајним тракама. Циљ игре је ударати пињату, разбити је и почастити се слаткишима.

Нови сусрет са другарима заказан је за 15. и 16. август, када ћемо наставити дружење са професором географије Владимиром Мајсторовићем и бавити се истраживањем Овчарско-кабларске клисуре, уз књигу „Овчарско-Кабларска бајка“ недавно преминулог писца за децу Раше Попова. Помоћ у реализацији ове радионице пружиће нам Издавачка кућа „Пчелица“ и Туристичка организација Чачак.


Одговоре можете пратити кроз RSS 2.0 feed. Можете оставити одговор, или trackback са вашег сајта.

AddThis Social Bookmark Button

Оставите коментар